de steen van Mieke van Paassen

Hoi Annemarie, Jeroen en Maud,

Natuurlijk doen wij mee en hebben we een steen gevonden.Het is een hele gewone steen met 2 lijnen erop die een soort pad vormen. De ene keer is dit pad vrij breed en de andere keer weer smal.  Het is zelfs zo dat de lijnen elkaar ook weleens raken.

De gedachte die wij bij deze steen hebben is dat het pad wat Madelief gegaan is ook van breed met vele mogelijkheden, tot smal met vele beperkingen is geweest. Daar waar de lijnen elkaar raken kwam ik dan weer als hulpverlener in beeld. Gelukkig blijft er zelfs dan een opening zichtbaar waardoor het pad weer verder te bewandelen is. Op het levenspad van Madelief heb ik een rol gespeeld als “onruststoker”, kinderfysiotherapeut, begeleider bij bv. paardrijden, gebruik maken en vergroten van haar motorische mogelijkheden, maar bovenal stond PLEZIER IN BEWEGEN hoog in het vaandel.

Het pad op de steen symboliseert voor ons het almaar doorgaan met bewegen. Nergens stopt dit pad, hoe smal het soms ook is. En deze kracht had EN HEEFT Madelief nog steeds.

Bewondering voor deze karaktereigenschap!!!!!

Groet Mieke van Paassen en gezin

2 reacties

  1. als ik de steen zie weet ik weer precies wat we erbij gedacht hebben. dat zond ik jullie toe. vreemd dat Madelief ineens weer heel dicht bij is nu ik de steen zie. prachtig.

    • Goedemorgen onruststoker, gelijk opgezocht en daar is ie.