De liefde voor steentjes

Dit verhaal stond oorspronkelijk op dirkie.nu — omdat die site op dit moment niet publiek toegankelijk is hier een kopie.

Vanaf het moment dat ze kon lopen verzamelde ze steentjes, onze scharrelaar. Elke wandeling naar het centrum van Culemborg leverde een jaszak vol steentjes op, en een risico voor de wasmachine. Madelief haar verzamelkunsten komen we voortdurend tegen: haar kamer is één grote schatkamer, alles netjes geordend, in vakjes, bakjes en laatjes. En nu we bijna klaar zijn met haar graf, is het tijd om jullie te betrekken bij ons plan.

Het tuintje voor Madelief

Het plan voor ‘het tuintje van Madelief’ is compleet, en Ezra van Van Dam Natuursteen is nu bezig om de onderdelen te (laten) maken. Madelief haar naam komt op een glazen plaat, samen met een foto van één van haar kunstwerken. Ze krijgt een kaarsje bij haar voeteneind.

Een deel van het graf gaan we bedekken met stenen: stenen die Madelief zelf uitgezocht heeft, maar vooral stenen die jullie uitkiezen.

Elke steen een lijntje met Madelief

We willen het graag samen doen, met iedereen die zich om welke reden dan ook met Madelief (of met JAMM* in een potje) verbonden voelt. Zodat je ook aan haar graf kunt zien welke lijntjes ze heeft lopen.

Er is maar één regel: de steen mag niet groter zijn dan je vuist. Verder mag alles: je mag de steen helemaal zelf uitkiezen, uit je eigen tuin of van de andere kant van de wereld. Je mág hem verpakken of versieren, maar dat hoeft niet. En we lezen graag een verhaal erbij.

We hebben het plan om alle stenen te fotograferen en samen met de verhalen op www.madeliefsmeets.nl te zetten. Wil je liever niet dat jouw verhaal op de site komt, zet dat er dan bij.

Na Pinksteren wordt het tuintje van Madelief geplaatst, en gebruiken we de stenen die we ontvangen hebben. Heb je ons adres niet? Stuur dan even een mailtje.